Volg je Hart

Het is met zeer gemengde gevoelens, dat ik langs deze - onsympathieke - weg, mijn naderend vertrek aankondig. En tegelijk ook weer niet. Want ik blijf gelukkig wel aan Gjald verbonden. Daarvoor vind ik het een té mooie organisatie. Wat is er aan de hand?

Met ingang van 1 januari leg ik mijn managementtaken neer en ben ik directielid af. Ik laat de tent met een gerust hart over aan mijn gewaardeerde collega’s Gerard Loode en Johan de Konink. Maar ik blijf als zelfstandig interim manager bij en voor Gjald werken.

Poten eronder

Twaalf jaar geleden had ik het voorrecht mijn hart te kunnen volgen. Ik wilde weg bij Deloitte. Ik wilde samen met anderen voor mezelf beginnen. Ik wilde een andere, innovatieve, betrokken en flexibele financiële dienstverlener starten. Ik wilde vrij zijn, met m’n poten in de modder staan, m’n handen laten wapperen, ergens m’n schouders onder zetten. Ik wilde mensen motiveren en klanten naar een hoger plan tillen. Volgens mij zijn we in die opzet ruimschoots geslaagd.

En nu is het opnieuw tijd om wederom m’n hart te volgen. Om een andere droom waar te maken. Ik heb ooit gestudeerd aan de Thorbecke Academie omdat ik wilde werken op het snijvlak van politiek en openbaar bestuur. Nu dient zich die gelegenheid aan. En die wil ik met beide handen aangrijpen.

Weelde

Opnieuw je hart volgen: wat een weelde! Maar de kans doet zich nu voor. Gjald staat als een huis. Er werken fantastische mensen. Aan steeds meer en steeds grotere klanten. We hebben de mensen bij Gjald altijd gestimuleerd om te doen waar ze goed in zijn. Ik wil nu zelf de daad bij het woord voegen. Ik wil een nieuwe sprong wagen. Doodeng, maar vreselijk spannend.

Nieuwe droom

Wat ik precies ga doen? Nou, grotendeels wat ik nu al doe. Maar ik wil meer tijd vrijmaken om me maatschappelijk in te zetten. Ik ga een rol spelen in de politiek. Ik krijg de kans om verantwoordelijk te worden voor de organisatie, de permanente campagne en het bestuur van de VVD in Drenthe. Een uitdaging waar ik met spanning naar uitkijk. Kortom, de poten gaan weer in de modder, de handen uit de mouwen en de schouders er weer onder. Er wacht een nieuwe droom om nagejaagd te worden.
                    home